Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

Sis turistes ferits en esfondrar-se un vell aljub en el puig de Randa

Sis turistes de nacionalitat francesa han sofert ferides de diversa consideració en esfondrar-se una edificació que molta gent utilitza com a mirador des del qual es poden contemplar les vistes i el paisatge del Pla de Mallorca en el puig de Randa (Algaida).

Els fets han ocorregut al costat d’una edificació que s’utilitza per a comunicacions ubicades a la darrera corba abans d’arribar al santuari de Cura. Allà hi ha una esplanada tancada amb reixa utilitzada com a mirador, que seria un antic aljub. Els turistes hi han accedit per contemplar les espectaculars vistes que es poden veure des d’aquesta ubicació, coneguda com el Morro d’en Moll, quan de sobte el terra ha cedit. A sobre els hi han caigut les bigues i les rajoles de test que formaven aquest terrat de la vella edificació.

Al lloc dels fets s’hi ha desplaçat la Guàrdia Civil, els Bombers de Mallorca, Policia Local, Protecció Civil i ambulàncies i s’ha posat en marxa un ampli dispositiu per tal rescatar les víctimes que havien quedat sepultades davall els enderrocs.

Els fets han ocorregut al voltant de les 19.30 h, i s’han hagut de rescatar alguns dels ferits. Dos d’ells, els més greus, han estat traslladats a Son Espases amb politraumatismes amb pronòstic reservat i els altres quatre han resultat ferits lleus i els han duit a la Clínica Juaneda de Ciutat.

Els turistes francesos han arribat al cim del puig de Cura amb una excursió organitzada per una empresa turística i amb una furgoneta de nou places. Així, quan han estat a la corba propera al penyal del Migdia o més concretament el morro d’en Coll han baixat a contemplar les vistes del Pla. Els sis ferits haurien pujat damunt aquest vell aljub, que antigament tenia l’accés tancat amb una reixa, però ara ja feia alguns anys que era de molt fàcil accés. Així, una vegada han estat damunt aquest petit terradet ha passat per ull.

Es preveu que demà es pugui analitzar l’estat d’aquesta edificació i requerir a la propietat la seva total demolició si així ho requereixen els tècnics.

Back To Top