Skip to content
ActualitatDestacatSant Joan

Els veïns de Sant Joan que amollaren coets s’alliberen d’una multa de 1.500 € cadascun

Foto: Rosa Ferriol

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Joan (MÉS-PSOE) ha decidit prendre nota i girar full. El batle, Richard Thompson informà en el passat ple que no imposarà sancions als veïnats que amollaren focs artificials sense permís des de sis punts diferents del nucli urbà el passat mes d’agost. Les multes, segons l’ordenança municipal aprovada a 2012 sent batle del municipi Joan Magro del Partit Popular, ascendirien a 1.500 € per infracció molt greu a cada un dels autors.

Cal recordar que aquests focs artificials foren amollats a la mitja nit del passat dia 28 d’agost en resposta a la decisió de l’equip de govern de no fer-ne com es feia tradicionalment com a cloenda de les festes patronals. Aquesta decisió es basava en una consulta popular sobre si s’havien d’amollar coets en la qual va guanyar el “No”.

En referència a les opcions que es plantejaren a l’equip de govern que eren imposar l’esmentada sanció o “ignorar el que ha passat”, el batle de Sant Joan, Richard Thompson, digué que “l’equip de govern creu que aquestes opcions no són apropiades. Volem tenir una comunitat unida que respecta les ordenances municipals perquè les tenim per bones raons”.

En el ple va recordar que segons l’esmentada ordenança “es prohibeix amollar coets, petards, traques, castells de focs artificials i similars sense el permís previ de la Batlia”. El motiu “és el risc elevat a l’estiu de provocar un incendi”.

Així mateix, el batle cita textualment un fragment de l’informe policial que apunta que “la irresponsabilitat dels actuants hauria pogut provocar danys materials o personals”.

A més recorda que per amollar coets s’ha de demanar permís i s’ha de fer un pla de seguretat. En aquest sentit, s’ha d’avisar als Bombers, la Policia Local, serveis mèdics, Protecció Civil i, a més, n’han d’estar assabentats totes les persones que resideixen al poble per minimitzar els riscs. Apunta que tot i aquestes mesures “no podem assegurar que no hi hagi un incendi com hi va haver altres anys, però si n’hi ha almanco estarem preparats per actuar ràpidament”.

Per tot plegat, adverteix que si en el futur un grup o individu vol amollar focs artificials “ha de demanar permís amb antelació. Ho dic amb cortesia però de manera contundent” perquè, en cas contrari, “no tendrem més remei que posar multes”, tancà la intervenció.

Tot i l’advertència del batle, en el cas del passat mes d’agost, la Policia Local en el moment de donar l’informe per tancat no tenia identificades les persones que havien amollat els coets. Interrogat posteriorment al ple sobre aquest fet, el batle contestà: “No, la policia no tenia identificats els autors o autores”.

Notícies relacionades:

Back To Top