Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

Caos en el parc verd de Porreres per una avaria i descontrol amb targetes d’accés

El caos s’ha apoderat del parc verd de Porreres. Els darrers mesos les queixes dels usuaris que deixen els seus residus van en augment. Des de l’exterior, a la carretera de Felanitx, la imatge que ofereix el recinte evidencia que alguna cosa no funciona més enllà de les deficiències en el servei que ofereix l’empresa concessionària, que ja ha estat sancionada per la Mancomunitat Pla.

L’operari municipal que hi fa feina s’ha vist desbordat i posa ordre com pot, però la situació el supera davant l’allau de residus que s’hi duen especialment per les restes de voluminosos. L’augment vertiginós d’aquesta fracció va disparar les alarmes.

Consultada per aquest digital, la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Porreres, Maria Agnès Sampol, ha explicat que el mal estat del parc verd no és causat únicament per les mancances que arrossega l’empresa concessionària de la recollida selectiva.

En aquest sentit, ha explicat que “un camió d’aquesta empresa va rompre el lector de targetes d’accés que va estar tres setmanes sense funcionar i això va fer que molta gent aprofités que quedava obert per fer-ne un mal ús i no es va poder controlar l’espai degudament i va augmentar la quantitat de residus i especialment els voluminosos”.

Això i la visita continuada de les mateixes persones a deixar voluminosos aixecà sospites. L’operari encarregat del parc verd i el mateix ajuntament han detectat que ve gent i empreses d’altres municipis que tenen targetes d’accés quan aquestes estan restringides a residents. “L’operari que està en el punt verd diu que venen a deixar residus empreses i particulars que no són de Porreres i tenen targeta”, explica la regidora que afegeix que “ara de fet l’operari quan veu un vehicle sospitós agafa la matrícula i amb la Policia Local veim si és de Porreres o d’un altre municipi i investigam”.

Per tot plegat i davant aquesta situació l’àrea de Medi Ambient prendrà mesures: “Estudiam una solució viable”, apunta Sampol. Per ara, l’operari només permet deixar voluminosos una vegada per setmana.

Notícies relacionades:

Back To Top