Skip to content
ActualitatFires i FestesSant Joan

Sant Joan es prepara per encendre la Festa del Botifarró

Santjoaners i santjoaneres es preparen per pegar foc a la Festa del Botifarró el cap de setmana vinent en què la plaça de la Constitució s’omplirà de foc, fum, ben menjar, música, ball i diversió.

Serà a partir de dissabte, dia 5 d’octubre, moment en el qual els Xeremiers de Sant Joan oficialitzaran l’encesa de les torradores per fer la crida a la gent que vulgui sopar a partir de les 20.30h. Seguidament, a les 23.00h tendrà lloc l’actuació musical de DJ’s de la qual té cura l’Associació de Joves.

L’endemà, diumenge dia 6, el poble no dona treva al foc i abans que no s’apagui la festa, tothom torna a estar convocat al dinar que s’inicia a les 12.30h. La festa continua l’horabaixa amb la Ballada Popular amb Aires de Pagesia i, finalment, a les 20.00h té lloc el sopar amb la darrera torrada de la festa.

La Festa del Botifarró néixer l’any 1966 amb la Penya Motorista de Sant Joan i en el seu moment fou declarada d’interès turístic. Un any més l’Ajuntament de Sant Joan ha cedit l’organització a l’Associació de Joves del municipi i també al CE Sant Joan.

El servei de barra per a la beguda i del menjar anirà a càrrec de l’Associació de Joves. Han previst plats combinats que oferiran per a poder torrar de sobrassada o botifarró i que despatxaran a la barra que tendran la plaça Constitució.

Aquesta festa va viure anys d’esplendor i també de decadència, però en les darreres edicions i especialment la de l’any passat va revifar amb força i la plaça de la Constitució s’omplí de gent que se sumà a la celebració.

Dins la seva senzillesa roman l’essència de la Festa del Botifarró. Foc, caliu, tradició, bons aliments i millor companyia.

Back To Top