Skip to content
ActualitatSanta Eugenia

La taujana Cristina Ballester, premi de la Royal Academy de Londres

Cristina Ballester. Foto Damià Prohens

La taujana i exdirectora de l’Institut Balear de l’Habitatge, Cristina Ballester Parets, ha rebut el Premi d’Arquitectura de la Royal Academy de Londres 2024.

El guardó vol reconèixer la seva tasca i del seu equip amb l’habitatge públic i social que va dur a terme des del Govern entre el 2019 i el 2023. Per a la concessió del premi el jurat ha destacat l’enfocament regional com un exemple que es pot traduir a diferents contextos globals i ha destacat la importància del treball en xarxa i integrat en la producció d’arquitectura per generar un canvi ambiental i social profund.

Ballester va supervisar la producció d’habitatges “socials ambiciosos” amb èmfasi en “la sostenibilitat social i ambiental”, segons destaquen des de la prestigiosa acadèmia londinenca.

L’Ajuntament de Santa Eugènia l’ha volguda felicitar a través de les xarxes socials i ha assenyalat que “gràcies a la tasca del seu equip dins l’IBAVI es va aconseguir l’execució dels habitatges de protecció oficial que es construïren al nostre poble durant la passada legislatura, quan ella era regidora a l’Ajuntament de Santa Eugènia. Uns habitatges que són l’exemple a seguir en l’àmbit global, segons ha reconegut el jurat d’aquesta prestigiosa acadèmia”.

Notícies relacionades:

Back To Top