Skip to content
ActualitatPetraSencelles

Biniali, Sencelles i Petra tornen a obrir el patrimoni eclesiàstic en la Nit de les Esglésies

Església de Sant Pere de Sencelles en una edició passada. Foto: Jordi Llabrés

Aquest 2024, la Fundació Amics del Patrimoni i el Bisbat de Mallorca tornen a unir forces per tirar endavant la que serà la quarta edició de la Nit de les Esglésies. Una iniciativa que a Mallorca es va realitzar per primera vegada l’any 2019, a partir de l’exemple d’altres ciutats europees, i que en les tres primeres edicions ha tengut un gran èxit amb participació.

Entre les 20 i les 23 hores del pròxim divendres, 18 d’octubre, les esglésies que en fan part enguany romandran obertes, il·luminades només per la llum de les espelmes i en silenci. Es tracta de posar les esglésies a disposició de la gent d’una forma diferent de la resta de l’any. La iniciativa és una experiència d’austeritat i contemplació del patrimoni, des d’una perspectiva diferent, amb uns ulls distints, més estètics i originaris, tal com eren i com havien estat pensades les esglésies.

Hi participen esglésies de Palma i de Part Forana. A Palma: Sant Felip Neri, basílica de Sant Francesc, església conventual de la Mare de Déu del Socors i parròquia de Sant Jaume. A la Part Forana: a Biniali, l’Església parroquial de Sant Cristòfol; a Santanyí, la capella del Roser; a Petra, el convent de Sant Bernardí; a Felanitx, el convent de Sant Agustí l’església de Sant Jordi i l’Església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels de Pollença; el convent de la Caritat i l’Església parroquial de Sant Pere de Sencelles; la parròquia de Sant Bartomeu de Sóller; i el convent de Sant Vicenç Ferrer a Manacor.

Back To Top