Skip to content
ActualitatLlubiMaria de la SalutSineu

El pacte del Consell tomba la moció socialista per modificar el Pla Territorial i així evitar macrogranges

Ahir es tornà a repetir la foto dels grups contraris a la macrogranja, però aquesta vegada sense el PP.

Malestar ahir al ple del Consell de Mallorca entre la trentena de representants de la Plataforma Macrogranges NO. El motiu fou la negativa del pacte de govern del Consell de Mallorca, del PP i l’extrema dreta, a la moció presentada pel Partit Socialista i que reclamava la modificació del Pla Territorial de Mallorca. Aquesta proposta era una mesura, segons defensaren els socialistes, per evitar la possibilitat de construir la macrogranja de Son Venrell a Sineu.

El PSOE havia presentat la moció per donar continuïtat a la ja aprovada pel Consell i després que el Parlament rebutjàs la possibilitat de fer una moratòria de dos anys. “Gir de posicionament del PP”, “paperot”, “s’han llevat la careta”, aquests foren alguns dels qualificatius que se sentiren des de la bancada socialista envers el govern del Consell.

“Després que Galmés va fer un paperot a Sineu afirmant que no es faria la macrogranja de 750.000 gallines al municipi, i que tot el Grup Popular al Consell votés en aquest mateix sentit una moció del grup socialista, avui han girat el seu posicionament i s’han manifestat oberts a fer aquest tipus d’infraestructures ramaderes a Mallorca” digué la portaveu socialista Catalina Cladera.

Durant el debat de la moció tant el PI del costitxer, Toni Salas, com MÉS per Mallorca de la marianda, Catalina Inés Perelló, s’han mostrat rotundament contraris a la macrogranja. En la votació han donat el seu suport a la moció socialista que ha acabat sense aprovar-se amb els 16 vots de l’equip de govern en contra i els 15 de PSOE, MÉS i PI. A la sessió d’ahir no hi havia el president Llorenç Galmés, de viatge a Nova York.

La postura del PP l’ha defensada, la seva portaveu, Núria Riera, també resident al Pla, a Montuïri. Riera ha defensat que el seu posicionament no ha canviat i que la moció presentada pels socialistes només cercava polititzar el tema.

Des de la Plataforma, una vegada acabada la votació també mostraren el seu malestar en assenyalar que “hem partit escarrufats. PP i Vox han votat en contra d’una modificació de la llei agrària que podria impedir-la i, per tant, s’ha obert la porta a la construcció de la macrogranja de Son Venrell“.

Back To Top