Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

S’obri la caça amb l’ampliació de la temporada per a coloms, tudons, cegues i tords fins al 9 de febrer

La caça de la perdiu amb reclam començarà el 29 de desembre.

La Direcció Insular de Caça del Consell de Mallorca anuncia que l’obertura de la veda general a Mallorca comença avui 12 d’octubre.

Durant aquest període es poden caçar, a més de les espècies autoritzades durant el període de la mitja veda, la resta d’espècies caçables, com per exemple el tord, la perdiu i la cega, entre d’altres.  La novetat aquesta temporada és que s’amplia el calendari per a coloms, tudons, cegues i tords amb escopeta fins al 9 de febrer.

Els dies hàbils de caça amb escopeta als vedats són els dimarts, dijous, dissabte, diumenge i festius estatals o autonòmics.  D’altra banda, la caça als terrenys lliures està permesa sempre que el municipi s’hagi acollit al pla marc. Els dies hàbils són els dijous i dissabte, excepte per a la caça amb filats a coll, que són els mateixos dies que als vedats.

Una novetat és que, pel que respecta a les aus, s’estableixen diferents dates de fi de temporada: el 26 de gener per a totes les espècies cinegètiques d’ànecs, cegall, fotja, perdiu (excepte la modalitat de perdiu amb reclam), faisà, tord burell i grívia; el 9 de febrer, per al tord comú, tord cellard, estornell, cega, colom i tudó.

Per altra banda, tant la caça de llebre, amb les modalitats permeses de falconeria i cans llebrers, com la caça de conill, amb qualsevol modalitat, finalitza dia 3 de desembre. La caça d’aquesta darrera espècie es pot prorrogar fins al 31 de desembre, amb autorització expressa del titular del vedat.

La caça de la perdiu amb reclam comença dia 29 de desembre i acaba dia 26 de gener, excepte amb autorització expressa del titular, que es pot prorrogar fins a dia 10 de febrer. La novetat d’aquesta temporada és que aquesta modalitat es pot practicar cada dia de la setmana.

La caça del tord en la modalitat de filats a coll es pot practicar els dilluns, dimecres, divendres, dissabte, diumenge i festius estatals o autonòmics fins dia 27 de gener, després es pot practicar cada dia de la setmana fins dia 10 de febrer.

Notícies relacionades:

Back To Top