Skip to content
ActualitatArianyDestacat

Ariany invertirà 1,4 milions en la millora i embelliment dels carrers

Ariany continua amb la seva tasca per embellir i polir “la joia”. A la inversió que es durà a terme per a renovar per complet l’edifici consistorial s’hi sumen dues actuacions de més de 700.000 euros cada una que han de servir per millora l’espai públic, l’accessibilitat, la xarxa d’aigua o, fins i tot, per a la creació d’itineraris dins el nucli.

Els dos projectes sumen una inversió total d’1.258.000 euros i formen part de les inversions previstes dins els Fons Europeus Next Generation que canalitza la conselleria de Turisme del Govern. Les inversions es divideixen en dos projectes, “però encaminats en el mateix sentit”, explica Joan Ribot, batle d’Ariany. “Les dues intervencions suposen una millora dels carrers així com l’eliminació de barreres arquitectòniques i altres millores com la del sistema del sanejament amb introducció de la xarxa de recollida d’aigües pluvials o la instal·lació d’hidrants contraincendis, per posar alguns exemples” diu Ribot.

Les obres ara en procés de licitació es preveu que es puguin iniciar a principi de l’any vinent i que en un període de quatre o cinc mesos puguin estar acabades. Aquestes obres afecten els carrers Església, Jesús, Maria, Pare Bruno, Cotoner i Dameto per un costat i els de l’entorn del centre Polivalent; carrers Menorca, Billoch, Major i Lladó per l’altre costat.

ITINERARIS

El projecte també inclou la creació d’itineraris per la visita partint dels punts d’arribada al nucli i passant pels principals punts d’interès. Se situaran panells de senyalització i informació bàsica que es vincularan al material divulgatiu. Aquests itineraris tenen en compte l’evolució del nucli d’Ariany, la seva història i les característiques dels edificis més emblemàtics.

La proposta preveu els següents itineraris:
Itinerari 1: Paisatge del Pla de Mallorca
Itinerari 2: La zona antiga d’Ariany
Itinerari 3: Eixample i plaça Major
Itinerari 4: Les foranes del poble i el món agrari

Un altre dels espais que entra dins aquests dos projectes de millora del nucli urbà d’Ariany és la gran sala Polivalent que s’acabà el 2022 després d’un llarg litigi i procés quasi d’abandó del projecte. Així, es preveu embellir el voltant d’aquest espai i dotar el seu interior amb mobiliari, per a destinar-lo a diferents usos.

APARCAMENT I ACCESSIBILITAT

En el projecte s’assenyala que “les actuacions de millora d’espai públic i accessibilitat han eliminat una part important dels espais disponibles per aparcar”. És per això, que dins aquestes obres s’ha inclòs la transformació de l’espai de l’actual parc verd, a l’entrada al nucli, arribant des de Maria, es preveu crear un aparcament amb places reservades per a discapacitats i punts de càrrega de vehicles elèctrics.

Les obres que s’han de realitzar a un bon grapat de carrers els convertiran amb vies de plataforma única, complint així els requisits dels itineraris accessibles per a vianants. En els accessos a la zona d’actuació, excepte els de la zona de vianants, es preveu col·locar senyals de trànsit que indiquin la prioritat per vianants, velocitat màxima de 20 km/h i la prohibició d’aparcar.

Back To Top