Skip to content
DestacatVilafranca

Més de 2.000 alumnes de 16 centres de l’illa gaudeixen de la FIET de Vilafranca

Una de les funcions d'ahir. FOTOS: Villegas Photo.

El programa “L’escola s’acosta a la Fira” no deixa de créixer i enguany seran 2.027 els alumnes d’un total de 16 centres educatius d’arreu de Mallorca els que podran gaudir de diferents espectacles programats a la FIET, la Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears que s’inaugurà oficialment ahir.

Dijous, primer dia de fira, han estat 972 els alumnes que han participat en la iniciativa, provinents de centres de múltiples comarques de l’illa. Així, hi ha assistit alumnat del CEIP Mare de Déu de la Consolació (s’Alqueria Blanca), CEIP Mitjà de Mar (Porto Cristo), CEIP Vora Mar (Ca’n Picafort), CEIP S’Algar (Portocolom), del CEIP Es Cremat (Vilafranca de Bonany), del col·legi San Cayetano i de l’IES Antoni Maura (Palma). Tots ells han gaudit de sessions especials dels espectacles Dues ales, de la companyia Farrés Brothers i cia; Nilu, de la companyia valenciana Infinit; Una rueda que da vueltas, de proyecto Almealera i Flou!, dels brasileñas Artefactos Bascos, a més de la proposta itinerant Tot bé, de la companyia Curolles.

Avui divendres serà el torn de 1.055 alumnes provinents del CEIP Rosa dels Vents (Colònia de Sant Pere), el CEIP Maria de la Salut, el CEIP Sa Marina (Llucmajor), el CEIP Sant Salvador (Artà), el CEIP Migjorn (Cas Concos), el CEIP Badies (Llucmajor) a més de nous alumnes d’Es Cremat i S’Algar. Per tots ells s’han programat sessions dels espectacles Sigues tortuga, de la companyia catalana Xip Xap; Matres, dels també catalans Campi qui pugui, i Jo, Tarzan, de Festuc Teatre, a més de noves funcions d’Una rueda que da vueltas i de la proposta itinerant Kuntur, del centre de titelles de Lleida. Tots ells també podran gaudir d’Hàbitat, una proposta de la Ludoteca de Jardí i carrer.

Cal destacar que també enguany s’ha recuperat el programa “La FIET va a l’escola” que programa funcions fora del municipi de Vilafranca per diferents centres escolars, i que enguany s’han duit a terme tant a Porto Cristo com a l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar amb l’espectacle Dins el cau del tabalet de Farrés Brothers i cia, a més d’una funció a Es Baluard de l’espectacle Flou! de la companyia Artefactos bascos.

Cos i ànima a escena

L’inici del programa “L’escola s’acosta a la fira” ha coincidit amb el començament de les Jornades Professionals convocades en el marc de la FIET, que han arrencat també aquest dijous, enguany centrades en el cos i el moviment en relació amb les arts escèniques. La primera sessió ha consistit en una trobada de diferents professionals amb l’objectiu d’explorar el panorama actual de la dansa i ha continuat amb un taller de COFAE a càrrec de María Muñoz i Pep Ramis, del grup de creació Mal Pelo, que han oferit una conversa sobre el llenguatge escènic i els processos de creació. Avui capvespre s’oferirà una sessió de Work in progress, amb diferents companyies participants, i es durà a terme la Trobada Z, dirigida a joves.

Ahir s’oferiren també els primers espectacles per a públic general, entre els quals s’inclouen Tot bé, una proposta de circ amb baldufes de la companyia Curolles, o Nilu, un “viatge de resiliència, recerca i amistat” a càrrec de la companyia valenciana Infinit.

Anit tengué lloc també la inauguració que va incloure l’espectacle Qwerin, de la companyia Osian Meilir, provinent de Gal·les. L’acte comptà amb la presència del secretari autonòmic de cultura del Govern de les Illes Balears, Pedro Vidal; del director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló, del director insular de Cultura del Consell de Mallorca, Guillem Ginard, i del batle de Vilafranca de Bonany, Monserrat Rosselló, a més de Jaume Gomila, director de la FIET i president de Sa Xerxa, l’entitat organitzadora.

Back To Top