Skip to content
ActualitatSineu

El moviment “Make Their Memory Shine” fa brillar les pedres de la memòria del Pla de Mallorca

Amb la instal·lació de les pedres de la memòria, stolpersteine, arreu d’Europa es volia donar memòria a milers de jueus assassinats a l’Alemanya nazi. Després de les pedres daurades van arribar a l’Estat espanyol les pedres platejades per recordar aquelles persones assassinades durant la Guerra Civil o en la repressió d’aquesta. Però les pedres s’ennegrien i perdien la seva visibilitat, fou per això que a Maastricht, un grup d’estudiants jueus van voler donar llustre i fer brillar de nou aquestes pedres, arrencava el Make Their Memory Shine.

Ara, aquests dies el moviment ha arribat a Mallorca i al Pla de Mallorca, i és per això que aquests dies tornam a veure brillar les pedres de la memòria. Una de les primeres que han vist relluir ha estat la de Joan Gelabert Miquel, precisament una pedra daurada d’un sineuer deportat i assassinat a un dels camps de deportació més coneguts el de Mauthausen-Gusen.

Així, amb aquest moviment de visibilitzar la memòria les pedres creades precisament per això, per donar memòria a milers de persones assassinades, tornen a lluir aquests dies per tota Mallorca.

Notícies relacionades:

Back To Top