Skip to content
ActualitatDestacatSant Joan

Sant Joan posa ordre a les 500 claus de Sant Pere

Margalida Bauzà i Richard Thompson amb les claus. Fotos: Cata Jaume.

Ja pots tocar a les portes del cel, però si Sant Pere no té claus ningú no t’obrirà. La problemàtica dels ajuntaments de Mallorca amb les claus d’edificis i espais públics pot esdevenir un mal de cap. Quan fa 18 mesos el nou equip de govern entrà a l’Ajuntament de Sant Joan es va marcar, entre altres, l’objectiu de posar ordre a les claus d’edificis i espais públics.

El batle santjoaner, Richard Thompson, no en podia donar passada. Hi havia claus que no obrien enlloc, altres perdudes, particulars i associacions amb còpies de claus d’edificis públics i un sistema d’enumeració d’un temps que eternitzava la tasca de trobar una clau.

Per a posar ordre a aquest caos es posà en marxa la regidora de Convivència, Margalida Bauzà i la Comissió de Convivència municipal. Des del passat mes d’agost i fins ara, s’hi ha dedicat un equip de voluntaris de 10 persones i empleats públics. Hi ha prop de 500 claus entre originals i còpies. El càlcul aproximat és que per tirar aquesta tasca endavant “els voluntaris han fet prop de 80 hores de feina i els treballadors municipals entorn de 40 hores”, informa el batle.

La regidora de Convivència explica, per la seva banda, que “la problemàtica de les claus i clauers va ser un tema que ens vàrem trobar quan vàrem entrar a l’Ajuntament. Hi havia una gran quantitat de claus no identificades i també panys que no tenien clau. Era tot un embolic”, apunta Bauzà.

El nou equip de govern va voler posar fil a l’agulla dins el caos: “Amb el batle vàrem veure que posar ordre a això era bàsic i prioritari per poder fer feina i dur el dia a dia com toca i la Regidoria de convivència va assumir aquesta tasca invisible, però que sense dubte millora la vida i el funcionament del poble”, diu Bauzà.

I així fou com començà la tasca de formiga. “Vàrem començar la tasca comprovant quines claus corresponien a cada pany i edifici i el batle va pensar que seria una bona idea posar uns clauers grossos amb un sistema de colors per poder-les identificar millor”. En aquest sentit, Thompson apunta que “hem posat un clauer de fusta gros que no cap dins una butxaca perquè sigui gairebé impossible perdre la clau i a més per facilitar el tràmit quan algú ve a cercar una clau li hem posat un color i així la trobam ben aviat i no com abans que tardàvem molt de temps i això si la trobàvem”.

ACCÉS DIGITAL

En tot cas, l’objectiu de l’equip de govern santjoaner és instaurar un sistema d’accés digital amb targeta als espais i edificis públics que sigui possible. De fet, ja s’utilitza la targeta ciutadana per accedir al parc verd i també als espais de les associacions i entitats a l’edifici dels Fossers de Consolació.

Notícies relacionades:

Back To Top